Kim Sinnige BTW advies

Btw advies: hoezo?
Btw is niets meer dan een balanspost voor ondernemers. Btw die hij in rekening brengt, wordt een schuld aan de belastingdienst en btw die hij op inkopen en kosten betaalt, wordt een vordering op diezelfde belastingdienst. Zo zou het moeten zijn…(als alles goed gaat).

Gelukkig is dat overigens in veruit de meeste gevallen ook de situatie. Als het echter mis gaat, zijn de gevolgen vaak groot.
Een correctie betekent immers vaak 21% hogere kosten (als het om de btw-aftrek gaat) of 21%* lagere omzet. Als de marges klein zijn en de omvang van de correcties groot, kan een winstgevend bedrijf ineens aanzienlijke verliezen leiden. Ter vergelijking: in de vennootschapsbelasting is het belang 20 tot 25% van de winst – zodat correcties in een winstgevend bedrijf het bedrijf in principe slechts minder winstgevend  maken. Dat is toch een ander perspectief dan een omslag van winstgevend naar verliesgevend.

Btw advies: graag!
Grip hebben op de btw-positie van uw bedrijf kan u dan ook veel opleveren. Weten wat er in uw onderneming op btw-gebied speelt en hoe u daarmee om kunt gaan, geeft u zekerheid. U kunt btw-correcties voorkomen en inspelen op de laatste ontwikkelingen. Als de belastingdienst met vragen komt, kunt u adequaat reageren.

SINNIGe BTW-advies
Bij ons bent u aan het goede adres voor grip op uw btw-positie. Of het nu om zekerheid over een individuele transactie gaat, een quick scan op uw administratie, begeleiding bij een btw-controle of een uitgebreid advies en begeleiding bij de implementatie van zo’n advies, u kunt rekenen op de dienstverlening zoals u dat wenst. Daarbij staan uw wensen en belangen als ondernemer centraal, maar kunt u tegelijk rekenen op een eerlijk en objectief advies.

cropped-Master-V11.jpg

Posted in Uncategorized

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Contact formulier

Naam (required)

E-mail adres (required)

Onderwerp

Bericht

[Verzenden "Send"]

[email-837]